Nieuws

Een nieuwspagina zonder al teveel nieuws ziet er eigenlijk niet goed uit, gelukkig is er een heel mooi excuus voor: het is te druk om het bloggedeelte van de site serieus te nemen! In de afgelopen maanden volgen de mooie opdrachten elkaar in rap tempo op en daarom is het leuk om een aantal nieuw gerealiseerde opdrachten even onder de aandacht brengen.

In de afgelopen twee maanden zijn de websites van Schoonheidssalon Grand-Jean, HumanReset en de webwinkel van Cartribal.nl opgeleverd. Alle drie de sites zijn responsive en dat wil zeggen dat ze allen zowel op ouderwetse PC’s als op smartphones en tablets (android en ios) goed te bekijken zijn. Omdat meer dan de helft van de bezoekers tegenwoordig binnenkomt op een mobiel(er) apparaat moet een website hier eigenlijk al op inspelen. De twee eerstgenoemde sites zijn gemaakt in WordPress, terwijl de webwinkel gebouwd is in OpenCart.

schoonheidssalon alkmaar

humanreset

cartribal

Ook op zoek naar een moderne website die van alle (mobiele) gemakken is voorzien? Neem gerust vrijblijvend contact op zodat we kunnen kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen!

city-of-dreams

Aanstaande zaterdag (8 juni) vindt in Alkmaar de derde editie van het City of Dreams Toernooi plaats. Twintig teams die voornamelijk bestaan uit supporters van AZ strijden om de felbegeerde wisselbokaal ‘t Fluitje. Het toernooi is ontstaan als (en is nog steeds een) eerbetoon aan een helaas veel te vroeg overleden AZ-supporter, maar is inmiddels ook uitgegroeid tot een prachtig Alkmaars evenement waarbij vriendschappelijke partijen voetbal worden afgewisseld met een lekker drankje en hapje in het zonnetje.

072DESIGN sponsorde het toernooi al door een website te maken (en deze recentelijk geheel te vernieuwen!), maar mag zich vanaf vandaag ook nog eens officieel balsponsor noemen.

Meer weten over het toernooi? Ga dan naar de website of kom 8 juni ook gewoon even kijken op de velden van Alcmaria Victrix in de Egmonderhout (Terborchlaan 329) in Alkmaar. Het toernooi begint om 13:00 uur en de finale zal rond 18:45 uur gespeeld worden.

capkopen

Vorige week lanceerde 072DESIGN de webshop van Capkopen.nl. Cap Kopen is de specialist in de beste en meest vernieuwende merken caps en is door de specialisatie uniek in Nederland. De webshop die is gemaakt met behulp van de nummer 1 webwinkelsoftware van Magento. De webshop is responsive en dat betekent dat er zowel op desktops, tablets en smartphones gewinkeld kan worden! De winkel is SEO geoptimaliseerd en verbonden met de diverse hulpprogramma’s van Google en is uiteraard voorzien van SSL-beveiliging en koppeling met een iDeal betalingssysteem zodat klanten veilig kunnen winkelen.

Dat Cap Kopen een succes gaat worden lijdt geen twijfel. Eigenaar Thijs is tijdens de hele opzet van de winkel erg betrokken geweest bij het proces en was daarmee zo’n beetje de ideale klant. 072DESIGN wenst Thijs heel veel succes met het opbouwen van zijn eigen bedrijf!

detikgeit

Iemand die na jaren in loondienst te hebben gewerkt de grote sprong waagt als ZZP’er aan een website helpen is een fijne klus, twee websites afleveren is helemaal fijn. Goede bekende van 072DESIGN, Sander van Lubeck was op zoek naar twee websites die hem kunnen ondersteunen bij zijn werk als beroepsschrijver en kwam bij zijn zoektocht gelukkig uit in Sint Pancras.

De websites detikgeit.nl en scriptiegeit.nl zijn gemaakt in een responsive raamwerk en dat wil zeggen dat beide sites ook uitstekend te bezoeken zijn op mobiele apparaten. De sites zijn gemaakt in HTML. Uiteraard zijn de websites voorzien van de nodige koppelingen met social media en Google. De webhosting van de sites wordt ook verzorgd door 072DESIGN.

Wij wensen Sander veel succes met het bouwen van zijn eigen bedrijf!

de-theatergroep

Gisteren leverde 072DESIGN de website van JavaFreek al op en vandaag is het de beurt aan de webstek van De Theatergroep uit Sint Pancras.

De jongste theatergroep uit Sint Pancras is ontstaan in december van het afgelopen jaar en is het resultaat van een lang gekoesterde wens van een drietal wijze mannen, die we bij 072DESIGN toevallig allen een warm hart toedragen. Op het moment dat de heren besloten om hun plannen door te zetten greep ik de de kans om de website (als sponsor van dit mooie project) te ontwerpen meteen met beide handen aan.

De site van De Theatergroep is gemaakt in WordPress en is gekoppeld aan Facebook om ervoor te zorgen dat de theaterbeesten iedereen goed op de hoogte kunnen houden van al het nieuws rondom de te spelen stukken.

072DESIGN neemt ook de kosten van het onderhoud en webhosting op zich zodat De Theatergroep geen onnodige kosten hoeft te maken bij een toch al vrij prijzige hobby.

javafreeknl

Het is druk bij 072DESIGN en dat betekende vandaag weer een lancering van een nieuwe website. Deze keer was het de beurt aan de website JavaFreek.nl. Freek van Gool, de man achter JavaFreek.nl is software ontwikkelaar en software architect en bovenal een bevlogen persoonlijkheid en het was dan ook een groot plezier om Freek aan een nieuwe website te helpen.

De website is gemaakt in WordPress en omdat het design zelf niet reponsive is er gekozen voor een aparte mobiele site om de bezoekers die via smartphones binnen te komen ook zeer snel te kunnen bedienen. Uiteraard is de website ook gekoppeld aan diverse social media waardoor publiceren op de site meteen publicatie op de diverse andere platforms betekent.

Freek heeft 072DESIGN ook ingehuurd om de site te onderhouden en te voorzien van (aangeleverde) content.

factorrood-portfolio

Vandaag heeft 072DESIGN de website van FactorRood gelanceerd. De website voor deze bevlogen interieurontwerpers met een marketinghart is gemaakt in WordPress en is een zogenaamd vloeiend (responsive) ontwerp. Dit houdt in dat de website zich aanpast op het apparaat waarmee de site wordt bezocht. Door het responsive design heeft de website geen Android/Iphone apps meer nodig om goed bekeken te kunnen worden en deze manier van ontwerpen is ook volgens Google de allerbeste manier om goed voor dag te komen anno 2013.

De website is door ons ook verbonden met diverse Social Media zoals Twitter, Facebook en Pinterest.

Wij wensen FactorRood veel plezier met de nieuwe website!

 

Webshop In de Hekken online

Reageren uitgeschakeld
in de hekken shop

Op 27 november lanceerde 072DESIGN de webwinkel voor voetbalcultblog In de Hekken. De winkel is gemaakt met behulp van de uitstekende Open Source software van OpenCart. Dankzij deze software wordt het de webwinkelier allemaal erg gemakkelijk gemaakt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op eenvoudige wijze betalingsmogelijkheden toe te voegen en is het ook geen enkel probleem om de webwinkel in meerdere talen (en valuta) te tonen aan bezoekers. Ook aan de vindbaarheid is gedacht doordat het mogelijk is om producten beschrijvingen en tags (sleutelwoorden) mee te geven. Daarnaast is er de mogelijkheid om verschillende vergelijkbare producten aan elkaar te linken zodat een bezoeker naast het product dat hij of zij bekijkt ook gewezen wordt op andere leuke artikelen (klik voor voorbeeld) in de webshop.

De winkel van In de Hekken is voorzien van een SSL certificaat en dat houdt in dat klanten op een veilige manier kunnen winkelen. De SSL beveiliging maakt het onmogelijk om als buitenstaander bij o.a. de persoonsgegevens te kunnen komen. Een goed beveiligde winkel is te herkennen aan het slotje in uw browser.

Een moderne webwinkel is uiteraard voorzien van diverse social media koppelingen. Bij de In de Hekken Shop ziet u de mogelijkheid om te ‘liken’ en om tweets te volgen. Deze tweets worden automatisch binnengehaald door de webshop zodat alles altijd actueel is. Daarnaast is de webshop volledig geïntegreerd in Facebook. Op de Facebookpagina van In de Hekken kunnen klanten hun aankopen doen zonder dat zij hiervoor hoeven door te klikken naar de webwinkel zelf. De door 072DESIGN gebouwde app is live te zien door hier te klikken.

De webwinkel is verder voorzien van een iDeal extensie via Sisow en is zo ingesteld dat bestellingen automatisch worden ingeboekt in het boekhoudsysteem van de webwinkelier zodat deze heel veel tijd bespaard aan administratieve rompslomp.

Bent u ook op zoek naar een mooie webwinkel die voorzien is van alle gebruiksgemakken die u maar kunt bedenken dan bent u bij 072DESIGN aan het juiste adres. Wij bieden verschillende klantgerichte oplossingen die u kunnen helpen om uw online kansen als retailer beter te benutten.

De Amerikaanse (overheids) autoriteit op het gebied van computerbeveiliging US-CERT kwam afgelopen week met een waarschuwing op het gebied van websites die worden bijgehouden via content management systemen (CMS). Doordat veel website-eigenaren de software zoals Wordpress en Joomla niet goed onderhouden lijken ze in toenemende mate het slachtoffer te worden van cybercrimelen. Read more